Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 24 de maig del 2011

L'EDUCACIÓ PROHIBIDA

Per explicar que és L'Educació Prohibida i el gran canvi que necessita l'educació en el sistema educatiu que ens trobem, em remetré exactament al que ens expliquen a la seva web:
 "és un projecte de llarg metratge documental i argumental en procés de realització, que té com a objectiu col·laborar en la flexibilització i el progrés de les maneres en què entenem l'educació. Per això, recorre a la investigació i difusió de teories, metodologies, filosofies i projectes pedagògics centrats en un profund coneixement de l'home i en la idea que la educació consisteix en el ple desenvolupament de les potencialitats humanes, en tots els aspectes de la vida. "

Vull mostrar un breu resum dels objectius de L'Educació Prohibida,abans que vegeu els vídeos, que resumeixen el projecte perfectament.

Objectius:

• Promoure el desenvolupament d'una educació integral de l'ésser humà, que respecti els processos de desenvolupament de les persones i es centri en el nen.

• Difondre els projectes educatius que treballen amb les idees de la pel·lícula i que es troben en desenvolupament en l'actualitat a Sud Amèrica i Espanya.

• Comunicar a joves, pares i docents sobre la importància que l'educació té en les nostres vides i fomentar un canvi de consciència al voltant de les formes d'educar.

Els recomano que no es perdin aquesta reflexió necessària  sobre el Nou Paradigma de l'Educació.
Personalment, sento que el vídeo descriu i transmet d'una manera molt simple coses que no són tan simples de transmetre, us adjunto unes frases que m’han arribat i què per a mi són reals.
·         Per canviar el món s’ha de canviar l’escola.
·         L’educació ens a de permetre desenvolupar els nostres potencials.
·         Observar , per saber que és el que necessiten.
·         Educar es aprendre a conèixer a un mateix i a partir d’aquí construir.
·         Formar essers diferents per a un món diferent.
·         Obrir espais per a que cada un,aconsegueixi trobar-se.
Com a frase final per tancar aquest article, que m’ha semblat del tot interessant diré
Si volem una societat diferent, l’únic que realment hem de fer es estimar als infants per a que ells aprenguin a estimar als altres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada